Aplicații

Aplicații

Industria petrochimică/Petrol și gaze
Datorită importanței sale strategice pe piețele globale, acesta este sectorul care influențează tendințele, dezvoltarea și sinergiile economiilor puternice și mai puțin puternice. Platformele offshore și puțurile de extracție, cu tot ceea ce implică acestea în ceea ce privește sistemele de transport și depozitare, necesită componente de foarte bună calitate și total fiabile. Guarniflon  oferă o gamă largă de produse și materiale special concepute și testate pentru aceste aplicații.
Industria chimică
Industria chimică este industria care, în multe cazuri, propulsează economiile mondiale și care a intrat cu forță în toate sectoarele de producție. Nu există produs care să nu fie asociat – direct sau indirect – cu industria chimică, care astăzi este din ce în ce mai orientată către producții cu impact redus asupra mediului. Gama Guarniflon® include atât produse ale căror aplicații sunt direct legate de reducerea emisiilor nocive, cât și produse pentru depozitarea și izolarea substanțelor chimice agresive.
Sectorul hidraulic
Controlul transmisiilor mișcării prin intermediul sistemelor hidraulice și pneumatice este o condiție necesară pentru automatizarea celor mai comune sectoare industriale și pentru industria constructoare de utilaje terasiere. Mai exact, sistemele hidraulice presurizate ale căror componente dinamice, precum pistoanele, necesită elemente deosebit de avansate și fiabile din PTFE și PTFE aditivat, capabile să reziste la presiuni foarte mari și factori de alunecare.
Sectorul industrial
Posibilitățile de aplicare a produselor din PTFE includ majoritatea sectoarelor industriale, unde anumite caracteristici tehnice ale PTFE-ului pur sunt îmbunătățite datorită utilizării materialelor speciale. Special pentru aplicarea pe mașini-unelte, atât în calitate de furnizor de echipamente originale, cât și de piese de schimb, Guarniflon  a dezvoltat o gamă de benzi moi (expandate) umplute cu bronz și cementate, cu performanțe excelente în ceea ce privește rezistența la compresiune și frecare, factori care au făcut ca aceste produse să aibă un succes uriaș pe toate piețele internaționale.
Infrastructură/Poduri
În situațiile în care dilatarea controlată a suprafețelor portante ale podurilor și ale altor infrastructuri trebuie să fie garantată pentru o perioadă lungă de timp, este absolut vital ca materialele să fie de o calitate adecvată aplicației prevăzute. Guarniflon® este una dintre puținele companii care pot produce plăci tip fagure în conformitate cu standardele EN 1337-2 într-o gamă largă de dimensiuni standard și tăiate la comandă.
Supape cu bilă din bronz/alamă
Supapele cu bilă, adică ansamblul de diferite componente în care scaunele din PTFE sunt de o importanță vitală în asigurarea etanșării corespunzătoare a elementelor lichide sau gazoase. Acestea sunt adesea folosite ca instrumente de reglare a debitului de apă potabilă care trebuie să respecte cu strictețe standardele internaționale pentru a garanta că produsele nu conțin substanțe toxice și de multe ori sunt utilizate pentru reglarea debitului de gaz, fiind încă o dată aplicate în medii cu un nivel ridicat de pericol. Materiale, dimensiuni, profile: toți factorii care au fost studiați în detaliu și optimizați pe parcursul a 30 de ani de producție cu o rată de 2 milioane de bucăți pe zi.
Supape cu bilă din oțel
Supape asociate, datorită aplicațiilor lor, industriei chimice și petrochimice, unde debitul elementelor lichide și gazoase, adesea la temperaturi și presiuni ridicate, nu permite erori de proiectare. Adesea, proiectarea noilor supape merge mână în mână cu designul scaunelor care urmează să fie utilizate, luînd în considerare compușii PTFE adecvați pentru utilizarea în condiții solicitante. Diametrele folosite pentru scaunele supapelor pot depăși chiar și 1000 mm, dimensiune considerată standard pentru Guarniflon, deoarece poate ajunge la diametre de până la 1300 mm.
Industria alimentară
În situațiile în care sunt procesate produse alimentare și băuturi, toate componentele, indiferent dacă fac parte din sistemele de procesare sau de manipulare, trebuie să respecte standardele internaționale pentru a garanta că produsele nu conțin substanțe toxice sau nocive pentru sănătate. Printre cele mai comune produse pe care Guarniflon® le furnizează industriei alimentare se numără produsele prelucrate la comandă și benzile moi (expandate), atât din PTFE pur, cât și din PTFE aditivat certificate pentru aceste aplicații.
Electrice/Electronice
Dezvoltarea exponențială a sectorului de electronice, precum și concentrarea producției pe anumite piețe globale, au contribuit la specializarea componentelor utilizate și la optimizarea proceselor de producție. Așadar, calitatea și capacitatea de producție sunt factori decisivi atunci când vine vorba de aprovizionarea companiilor de top care operează în acest sector, care este deosebit de competitiv și exigent. Pe lângă procesele obișnuite de producție, urmează etapele de post-procesare care au rolul de a da produsului final caracteristicile mecanice specifice aplicației pentru care este prevăzut.
Industria auto/aerospațială
Produsele prelucrate la comandă din diferite tipuri de PTFE și PTFE aditivat alcătuiesc totalitatea consumabilelor destinate producătorilor de echipamente originale (OEM) sau celui de-al doilea nivel și sectorului aftermarket din industria auto. Departamentele R&D și de Calitate Guarniflon® lucrează în permanență la produse noi, cu ajutorul tehnologiilor moderne de control digital al pieselor pentru a garanta livrări cu „0 defecte”. Aceleași criterii de calitate sunt adoptate pentru aplicațiile aeronautice într-un mod și mai selectiv.
Structuri tensionate/Acoperiri pentru suprafețe
Printre caracteristicile care diferențiază PTFE de alte materiale se numără capacitatea sa hidrofugă și capacitatea de a filtra razele UV protejând astfel suprafețele cu expunere mare la soare și intemperii împotriva deteriorării premature. Datorită calității înalte a materialului utilizat, produsele moi (expandate) Guarniflon® combină acest factor și proprietățile mecanice chiar și pe grosimi foarte mici, astfel încât să poată fi utilizate pe suprafețe mari supuse unor solicitări considerabile. Alte materiale termoplastice fluorurate, cum ar fi PTFE aditivat, FEP, PFA și MFA pot fi utilizate ca materiale de sudare sau pentru producerea de materiale compozite de tip sandwich.
Folii antiaderente
Foliile moi (expandate) de înaltă performanță de la Guarniflon sunt fabricate din fluoropolimeri obținuți prin extrudare și topire și au fost concepute de departamentul de cercetare și dezvoltare al societății Guarniflon Spa pentru a permite clienților să aleagă folia potrivită pentru cerințele lor de producție. Este disponibilă o gamă largă de materiale, inclusiv PTFE, FEP, PFA, ETFE, PVDF, THV, pentru a găsi combinația optimă de performanțe fizice și chimice într-o varietate de segmente cheie de piață, inclusiv presare de materiale compozite pentru industria auto și aerospațială, industria chimică, electrice/electronice, energii regenerabile și navale. Foliile antiaderente TEKLEASE de la Guarniflon au fost special formulate pentru aplicații specifice în procesele de fabricație a materialelor compozite. Foliile antiaderente sunt folosite pentru a separa și decofra laminatul din matriță după întărirea materialului compozit.

ȘTIRI& EVENIMENTE

Luni, 17 Iunie 2024 06:32

The importance of floropolymers in the H2 supply chain

We recently came across an article from Chemours® focusing the concept “Without fluoropolymers, clean hydrogen doesn’t exist.”

Citiți totul
Vineri, 31 Mai 2024 07:54

ASC has renewed its logo

ASC – Advanced Screening Centers – is the successful project started years ago by Mr. Giuseppe Mazza (Guarniflon founder) and his partners to offer a real solution to cancer prevention.

Citiți totul