Materiale

PTFE

Rezistența la compresiune la o anumită valoare de compresie predeterminată este una dintre cele mai semnificative caracteristici mecanice ale PTFE, într-un interval mare de temperaturi de lucru. Rezistența la îndoire, memoria plastică și duritatea sunt alte caracteristici ale produselor din PTFE.

Vezi mai mult

Compus standard PTFE

Cele mai comune tipuri de materiale din PTFE aditivate sunt mixate cu fibră de sticlă, bronz, grafit, carbon. Valorile din tabelul asociat sunt obținute prin analiza atât a procesului de presare, cât și a celui de extrudare. Prima coloană din stânga rezumă datele de bază ale PTFE-ului G400 pur, pentru a putea compara cu valorile diferiților compuși.

Vezi mai mult

Mixuri speciale PTFE

Compușii speciali completează seria de compuși standard „G”. Compușii speciali Guarniflon® câștigă din ce în ce mai multă cotă de piață datorită cererii tot mai mari de soluții pentru aplicațiile industriale de înaltă tehnologie.

Vezi mai mult

FEP

Material termoplastic fluorurat cu proprietăți excelente de inerție termică, electrică și chimică. Folosit pe scară largă pentru diferite aplicații industriale pentru rezistența sa chimică excelentă de până la 200°C. Formatul cel mai comun fiind folia moale (expandată), poate fi folosit ca material antiaderent în procesele de presare prin compresie sau ca material de lipire între rășini fluorurate.

Vezi mai mult

PFA

Material termoplastic fluorizat, oferă avantajele de a fi termoprocesat, având în același timp proprietățile PTFE-ului, cu rezistență chimică și mecanică excelentă pentru aplicații de până la 260°C. Datorită fluidității sale în timpul prelucrării, produsele finite din PFA – în special folia moale (expandată) – sunt complet lipsite de porozitate, deci foarte potrivite pentru aplicații electrice.

Vezi mai mult

MFA

Este un fluoropolimer semicristalin fluorurat, fiind materialul cel mai pretabil din categoria sa la prelucrarea prin topire datorită rezistenței mari la cele mai înalte temperaturi și la agenții chimici. Este alegerea ideală pentru aplicații în condiții extreme de temperatură și în prezența agenților chimici. MFA prezintă un comportament termic remarcabil și rezistență chimică care se regăsesc și în PTFE, PFA și FEP. În plus, s-a demonstrat că produsele realizate cu MFA au suprafețe netede, finisate. Acest lucru face ca MFA să fie un bun candidat pentru aplicații în sectorul semiconductoarelor, electronicii și biologic.

Vezi mai mult

THV

Fluorotermoplasticul THV (un polimer de tetrafluoretilenă, hexafluoropropilenă și fluorură de viniliden) oferă o combinație de avantaje în ceea ce privește performanța, cum ar fi capacitatea de a se lipi de elastomeri și materiale plastice pe bază de hidrocarburi, flexibilitate și transparență.

Vezi mai mult

ETFE

Un polimer din tetrafluoretilenă și etilenă, cunoscut și prin acronimul său ETFE, este un polimer termoplastic pe bază de fluorocarbon (un fluoropolimer). A fost conceput inițial pentru a avea rezistență ridicată la coroziune și la un interval mare de temperaturi. În comparație cu sticla, folia ETFE are 1% din greutate, transmite mai multă lumină și este, de asemenea, rezistentă, are capacitate de autocurățare (datorită suprafeței sale antiaderente) și este reciclabilă.

Vezi mai mult

PVDF

Fluorura de poliviniliden sau PVDF este un fluoropolimer termoplastic foarte nereactiv, un polimer al fluorurii de viniliden. Este cunoscut și ca KYNAR® (Arkema) sau HYLAR® (Solvay Solexis). PVDF este un material plastic special din familia fluoropolimerilor;

Vezi mai mult

ȘTIRI& EVENIMENTE

Marți, 02 Iulie 2024 10:08

We’re welcoming Vac Innovation to Guarniflon Group

We are pleased to announce that Maceplast UK Ltd has successfully acquired VAC Innovation, effective 21 June 2024.

Citiți totul
Luni, 17 Iunie 2024 06:32

The importance of floropolymers in the H2 supply chain

We recently came across an article from Chemours® focusing the concept “Without fluoropolymers, clean hydrogen doesn’t exist.”

Citiți totul