PTFE

PTFE

Caracteristicile de bază ale PTFE sunt cele care oferă o combinație unică de:

 • coeficient scăzut de frictiune
 • inerție chimică excelentă
 • suprafață antiaderentă
 • rezistență la un interval mare de temperaturi (de la –200°C la +260°C), proprietăți dielectrice excelente.
Cele mai utilizate și prelucrate materiale pentru care Guarniflon® are o capacitate mare de producție și din care are pe stoc cantități destul de mari sunt:
 • PTFE - G400

  Tuburi și bare extrudate
  Tuburi, bare și plăci presate
  Plăci exfoliate
  Folie exfoliata
  Produse finite.
 • PTFE - G200

  Tuburi și bare extrudate
  Plăci exfoliate
  Folie exfoliata
  Produse finite.
 • PTFE - G500

  Tuburi și bare extrudate
  Plăci exfoliate
  Benzi exfoliate
  Produse finite.
 • PTFE - G300

  Tuburi și bare extrudate
  Produse finite.

PROPRIETĂȚI MECANICE

Rezistența la compresiune la o anumită valoare de compresie predeterminată este una dintre cele mai semnificative caracteristici mecanice ale PTFE, într-un interval mare de temperaturi de lucru. Rezistența la îndoire, memoria plastică și duritatea sunt alte caracteristici ale produselor din PTFE.

PROPRIETĂȚI ELECTRICE

Produsele PTFE au performanțe dielectrice excelente într-un interval mare de frecvențe și temperaturi. Rigiditatea dielectrică se modifică în funcție de grosime și scade la creșterea frecvenței, fără modificări substanțiale până la 300°C.

INERȚIE CHIMICĂ

PTFE este practic inert la toate produsele chimice, cu excepția unor metale alcaline, de exemplu, trifluorura de clor și fluorul bazic la temperaturi și presiuni ridicate.

PROPRIETĂȚI TERMICE

PTFE este considerat unul dintre cele mai stabile materiale din punct de vedere termic. Până la o temperatură de lucru de 260°C, PTFE nu își modifică proprietățile fizice și moleculare.

ȘTIRI& EVENIMENTE

Luni, 10 Iulie 2023 08:44

Guarniflon PATI Division leading an ETFE meeting in Xi’an City

Mr. Massimo Marcato, ETFE expert from Guarniflon PATI Division, delivered a presentation in Xi'an, P.R. of China, on the production, features and benefits of ETFE films and membranes for architectural applications.

Citiți totul
Luni, 19 Iunie 2023 06:50

GUARNIFLON AT SAUDI PLASTICS & PETROCHEM EXHIBITION

Attending the Saudi Plastics & Petrochem exhibition in Riyadh from 12 to 15 of June, 2023, approaching the challenging and growing Saudi market with standard and special PTFE products largely used both in the plastics and petrochemical segments.

Citiți totul